Hyldeblomstsirup: Opskrift på sommerens lækreste sirup

Du har nok bemærket de smukke hvide blomsterklaser på hyldetræerne, som dufter så skønt i naturen lige nu. På Munkholm vokser de både i parken, i æblehaven og i skoven. Så hvert år, når hylden springer ud går vi igang med en masse sjove hylde-forsøg. Vi har blandt andet lavet mousserende hyldeblomstvin, hyldeblomstsaft i lange baner og favoritten: hyldeblomstsirup.

Hyldeblomsirup er et sikkert hit her i huset – den bliver mest spist på pandekager og brugt i drinks. Og næsten ligemeget hvor meget vi laver, løber vi hurtigt tør igen. Hvis du vil prøve Munkholms hyldeblomstsirup kan du finde opskriften her:

Hyldeblomstsirup blomster

Den Søde Sommer: En Guide til Hyldeblomstsirup

Forb. tid 30 minutter
Hviletid 2 days
Samlet tid 2 days 30 minutter

Ingredienser
  

  • 20 stk Hyldeblomst buketter
  • 1 stk Saft fra citron
  • 0,5 liter vand
  • 700 gram Sukker

Sådan gør du
 

  • Saml hyldeblomster og tag dem forsigtigt med hjem.
  • Tjek for små insekter i hyldeblomst buketterne og fjern dem, hvis der er nogle.
  • Klip alle hyldeblomster af ned i en skål (den meget tålmodige kan nippe alle blomster af, så man helt slipper for de bitre, grønne stængler)
    Opskrift på hyldeblomstsirup
  • Pres citronen og hæld citronsaften over hyldeblomsterne.
  • Kog vand og sukker i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
  • Hæld sukkerlage over hyldeblomsterne.
  • Sæt låg på skålen og sæt den på kæl i 1-3 dage.
  • Si hyldeblomster fra (læg dem i en ny skål og hæld en flaske vodka over dem, så får du en skån hyldeblomst-likør)
  • Nyd din sirup på pandekager, vafler, is, i drinks, fortyndet som saft – eller sådan som du selv allerbedst kan lide den.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Indkøbskurv