Go Back
Laksebær tærte

Munkholms søde sommertærte: Laksebær tærte

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 200 gram mel
  • 120 gram margarine
  • 3 spsk flormelis eller sukker
  • 2 stk æggeblommer
  • 2 stk æggehvider
  • 100 g sukker
  • 3-5 dl laksebær (andre bær kan også bruges)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Start med dejen: Margarine smuldres i melet og de 3 spsk sukker.
  • Saml hurtigt dejen med de to æggeblommer.
  • Læg eventuelt dejen på køl, hvis den er svær at arbejde med.
  • Smør en tærteform
  • Rul dejen ud og læg den i formen. Klem siderne til formens kant og prik bunden med en gaffel.
  • Bag på nederste rille 225 grader i 12 minutter.
  • Lav nu topping: Pisk æggehviderne stive.
  • Rør forsigtigt sukker og bær i æggehviderne uden at slå luften ud af æggehviderne.
  • Hæld massen på den baget bund.
  • Bag i ovnen på nederste rille. 175 grader i 25 minutter